Balanscoaching


Bewust bewegen in balans, net zoiets als fietsen zonder zijwieltjes. En wist je dat je balans kunt verkrijgen door beweging!


De Seatbuilder

Balans is een verdeling tussen ontvangsten en schulden, wanneer deze evenveel zijn en dus op 0 uitkomen en is alles in balans. Wanneer je meer geeft dan je ontvangt, of andersom meer ontvangt dan geeft raak je uit balans. Door deze disbalans kun je lichamelijke klachten ontwikkelen. Denk maar eens aan pijn in je nek of schouders, wat je hoogst waarschijnlijk verteld dat je letterlijk teveel op je nek neemt. Dus op dit moment neem je teveel. Omdat je teveel ontvangt en op dat moment te weinig geeft kom je onder aan de streep niet op 0 uit en raak je uit balans.

Wat is hierin het nut van de Seatbuilder? De Seatbuilder is een oefentoestel met een body op een kogelconstructie. Hij kan op en neerwaarts bewegen en een klein beetje zijwaarts. Door plaats te nemen op de Seatbuilder leer je je lichaam beter te coördineren en je motoriek en mind beter samen te laten werken. Door de proprioceptische werking van je lichaam kunnen we je spiergeheugen resetten en leren we je meer vanuit balans te bewegen.

Tijdens een sessie op de Seatbuilder komt er naar voren waar er zich blokkades in je lichaam bevinden. Door hiermee aan de slag te gaan heffen we deze blokkades op waarmee je op de langere termijn blessures en scheefheden voorkomt. We zoeken weer de connectie op tussen lichaam en geest en laten deze twee samenwerken voor het beste resultaat.

Een sessie op de Seatbuilder duur ongeveer 45 minuten en kost € 45,00

De Equisimulator

Iedereen is anders, ieder paard is anders en ieder lijf is anders. Waarom zijn er dan toch zoveel mensen die een ideaal beeld hebben en dit op iedere combinatie passen. Als je het mij vraagt is dat dus technisch gezien onmogelijk. Daarom heb ik geleerd te werken met wat er is en vanuit daar een ideaal beeld te creëren voor ruiter en paard.

Wat we wel allemaal gemeen hebben, tenminste daar hoop is vurig op, is dat we het beste voor onze paarden willen. Dat we onze paarden willen rijden en dat zij daar zo min mogelijk hinder van ondervinden. Hoe weten we of we het paard niet teveel op de voorhand rijden, hoe voelen we dat we op het diepste punt van ons zadel zitten, en dan ook idealiter meteen op het balanspunt van ons paard (mits we uiteraard een goed passend zadel hebben). Hoe merken we dat we met de beweging mee gaan en niet er tegenin of erachteraan? Ons paard zal ons dat niet zo snel vertellen.

Door een sessie te boeken op de Equisimulator. Bij een eerste sessie op de Sim ontvang je een houding en zit analyse en gaan we samen kijken, voelen en ervaren hoe het voor jou is om daar te zitten. Dan gaan we aan het werk en zul je merken dat je door te bewegen steeds meer balans gaat verkrijgen. Dit is fijn want dan zal het in beweging zetten van de Sim steeds makkelijker worden. Wil je jezelf blijven uitdagen en vernieuwen dan is een regelmatige sessie op de Sim echt een must.

Ondanks dat ik zelf niet echt een stroming aanhang, omdat ik nou eenmaal graag werk met wat zich aandient en met wat er wel kan, begin ik wel vanuit het principe van Centered Riding. Blijkt dit voor jou echt niet te werken gaan we kijken naar wat er wel werkt en doen we daar meer van.

Een eerste sessie op de Sim duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 69,50 (incl. intake en houding en zit analyse) Elke volgende sessie duurt 45 minuten en kost € 45,00.