RuiterCoaching


Als RuiterCoach geef ik les vanuit het principe “wat kan er wel?” Ik kijk naar wat ruiter EN paard nodig hebben. En zet de ruiter altijd op voor succes.


Instructrice versus RuiterCoach

Wat is het grote verschil tussen een instructrice en een ruitercoach? In de eerste plaats ben ik een ruitercoach, maar ik ben ook zeker een instructrice. Als ruitercoach ga ik samen met de ruiter opzoek naar de antwoorden op de vraagstukken die er spelen. En als instructrice los ik de vraagstukken op door de oplossingen aan te dragen aan de ruiter. Wat is dan het verschil zou je zeggen.

Door als ruitercoach op het juiste moment de juiste vragen te stellen aan de ruiter, laat ik de oplossing bij de ruiter zelf. Hierdoor blijft het hangen bij de ruiter en kan de ruiter het echt beleven en voelen wat de gevonden oplossing tot betekenis heeft voor de ruiter en paard. Wanneer ik als instructrice alleen maar zend en de vraagstukken voor de ruiter oplos, dan zijn het mijn oplossingen. Hoe ik de dingen zou doen, maar ik zit niet op het paard en dus voel niet wat het paard mij op dat moment vertelt. Ook kan ik niet voelen wat de ruiter voelt. Als de ruiter angst ervaart en ik vertel hem/haar dat er niets aan de hand is en zij gewoon door moet rijden, ga ik voorbij aan het gevoel van de ruiter en maak ik hoogstwaarschijnlijk het gevoel alleen maar groter.

Door als ruitercoach op de juiste manier te communiceren met de ruiter en het paard. Te luisteren, samen te vatten en terug te vragen of het allemaal aankomt zoals ik het bedoel maken we samen stappen naar een blijvende verandering in het paardrijden. Dit komt omdat de ruiter vanuit zijn binnenste de verandering voelt en deze dan ook kan verankeren.

Ik kijk altijd naar wat de combinatie samen nodig heeft. Tevens is mijn doel ten alle tijden de ruiter op te zetten voor succes en werk ik met wat er wel is. Met kleine stapjes vooruit brengt een beter resultaat.

Ervaar je angst, loop je vast in trainingen waar het eerst wel lukte, ervaar je weerstand, zit je vast in patronen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op voor een kosteloze intake. Dan kijken we of er een match is en ik je kan helpen.


Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Een les is op locatie, duurt 45 minuten en kost € 50,00 (incl. reiskosten)